Ontwollen & Ontklitten

Ontwollen&Ontklitten

Bij Fab’s Trimsalon Zaandam is het mogelijk uw hond te laten ontwollen&ontklitten. In de verhaarperiode, meestal voor- en najaar kunt u bij Fab’s Trimsalon Zaandam de hond laten ontwollen&ontklitten. Wij gebruiken hiervoor de was- en blaasmethode een diervriendelijke manier om uw hond te verlossen van zijn overtollige haren en klitten.  

Door de haren goed met shampoo te wassen wordt vuil en vet verwijderd. Tijdens het uitspoelen van de shampoo laten de haren los. Dan gaat in Fab’s Trimsalon de waterblazer aan ‘t werk; een niet warme, stevige luchtstroom blaast alle losse haren en klitten uit de vacht op een niet belastende manier en de hond wordt volledig gedroogd. Deze manier van ontwollen en ontkliltten zorgt voor een goede vachtsamenstelling en u bent van de rondvliegende en overtollige haren verlost.

Honden die door te vaak borstelen in een permanente rui zitten hebben soms een tweede wasbeurt nodig, deze volgt na een week.

Echte kortharen zoals Boxers, Beagles hebben door hun geringe haarlengte in de zomerdaglichtperiode tijd genoeg voor twee, soms wel drie verhaarcycli per seizoen. Voor hen werkt deze methode uiteraard ook.

Wij zullen er alles aan doen de vacht te redden en de klitten te verwijderen op een diervriendelijke manier. Wij hebben speciale shampoos en gebruiken de was en blaasmethode waardoor de klitten gemakkelijker te verwijderen zijn. Echter als de hond totaal vervilt is, zit er soms niks anders op dan de hond kort te scheren of de klitten eruit te scheren, er zijn verschillende scheerkoppen die de vacht op verschillende millimeters scheren. Het scheerapparaat moet wel onder de klit kunnen komen om deze te verwijderen, is dit niet mogelijk dan zal de hond helaas zeer kort geschoren moeten worden. Voor een overzicht van de tarieven klik hier.