Ontwollen & Ontklitten

Ontwollen

In de verhaarperiode, die meestal in maart en oktober plaats vindt grijpen veel hondeneigenaren driftig naar de borstel. Gek wordend van de haren in huis, op de bank, kleding en in de auto willen wij de haren kwijt.

Hoe kan t anders? De was en Blaas methode

Door de haren goed met shampoo te wassen wordt vuil en vet verwijderd. Tijdens het uitspoelen van de shampoo laten de haren los. Dan gaat in Fab’s Trimsalon de waterblazer aan ‘t werk; een niet warme, stevige luchtstroom blaast alle losse haren uit de vacht op een niet belastende manier en de hond wordt volledig gedroogd. Deze manier van ontwollen zorgt voor een goede vachtsamenstelling en u bent van de rondvliegende haren verlost.

Honden die door te vaak borstelen in een permanente rui zitten hebben soms een tweede wasbeurt nodig, deze volgt na een week. Echte kortharen zoals Boxers, Beagles hebben door hun geringe haarlengte in de zomerdaglichtperiode tijd genoeg voor twee, soms wel drie verhaarcycli per seizoen. Voor hen werkt de was kuur uiteraard ook.

Ontklitten

Wij zullen er alles aan doen de vacht te redden en de klitten te verwijderen op een diervriendelijke manier. Wij hebben speciale shampoos en gebruiken de was en blaasmethode waardoor de klitten gemakkelijker te verwijderen zijn. Echter als de hond totaal vervilt is, zit er soms niks anders op dan de hond te scheren, er zijn verschillende scheerkoppen die de vacht op verschillende millimeters scheren. Het scheerapparaat moet wel onder de klit kunnen komen om deze te verwijderen, is dit niet mogelijk dan zal de hond helaas kort geschoren moeten worden.