Nagels Knippen

Nagels knippen

Het is mogelijk bij Fab’s Trimsalon Zaandam de nagels van uw hond te laten knippen. Waarom is het belangrijk de nagels van uw hond regelmatig te laten knippen bij Fab’s Trimsalon Zaandam. Wij geven hiervoor

drie redenen:

Ten eerste, staat de gezonde huishond van nature correct op zijn poten. Deze natuurlijke houding werkt door op de gehele gezondheid van het lichaam: de pezen, de spieren, de botten. Wanneer de nagels te lang zijn, wordt het lichaam via de poot in een andere houding geduwd. Dit kan tot irritatie van spieren en slijtage van gewrichten leiden. In het ergste geval kunnen hele ledematen vergroeien!

Ten tweede kunnen de lange nagels breken. Wanneer de nagel afbreekt kan dit, net als bij ons, behoorlijk pijnlijk zijn en leiden tot infectie. Wordt hier niets aan gedaan, dan kan de teen afsterven of de hele poot gaan ontsteken, met alle gevolgen van dien.

Ten derde, heb je bij sommige hondenrassen de vijfde teennagel (de ‘duim’) en bij sommige rassen ook de dubbele Hubertusklauw achterop de poot. Deze raken nooit de grond en worden dus erg snel te lang. Hierbij kunnen ze gaan irriteren door terug de poot in te groeien of ergens achter te blijven haken. Voor een overzicht van het tarief voor het knippen van de hond zijn nagels  klik hier.